lördag 3 december 2011

Midsomer Murders - En serie som man bara blir frälst på !

Vädret är en katastrof i dag och man kan inget annat en blogga har bara lite disk att göra i dag. I dag så stannar vi i UK och hälsar på i Midsomer där inga poliser eller komesareier ingen vila har. Midsomer Murders har jag nästan slaviskt följt alla dessa år :-)

Midsomer Murders




Midsomer är en liten fiktiv by där det hela tiden pågår massa skumt och samtidigt är väldigt mysig. Midsomer har en otrolig polis styrka och en komesarie Mr Barneby som får lösa alla skumma mord och annat menads hans fru går där hemma och försöker vara en god hustru ( hon är helt värdelös på att laga mat men det förbigår Mr Barneby av kärlek) Deras dotter genom går bårde skola och hon jobbar som skådespelerska.  Detective Chief Inspector Tom Barnaby löser det ena fallet efter de andra på alla det tänkbara vis i hop med sina  kriminalassistent som har varit 3 stycken Dan Scott, Gavin Troy och Ben Jones som har varit alldeles förtjusande alla 3. Men den eviga frågan är tar snart inte folket slut med så många mord och vem vill flytta in till en sådan by ? de får vi nog aldrig svar på för serien den bara fortsätter. Tom Barneby gick i pension och hans efterträdare är numera hans kusin John Barnrby som också fick Ben som arbetskamrat på köpet.


Jag tror att de flesta stora skådespelare har gästspelat i serien genom åren men de som jag gillat mest i denna serie är :


John Nettles / DCI Tom Barnaby






Jason Hughes / DS Ben Jones 




Laura Howard / Cully Barnaby (dottern)






Jane Wymark / Joyce Barnaby ( frun)






John Hopkins / Sergeant Dan Scott 






Daniel Casey / Sgt. Gavin Troy






De man nu får se i serien är:


Neil Dudgeon / DCI John Barnaby






Fiona Dolman / Sarah Barnaby ( Johns fru )






Och den ständige patologen 


Barry Jackson / Dr Bullard






Vill ni se den från början så går det att köpa den på DVD  titta bara in på siten Play.com så hittar ni det mesta :-)













Då var detta inlägg till enda :-) Senare i dag eller i morgon kommer fler otroliga serier jag följer och vi stannar kvar i UK för det finns en uppsjö med serier från detta land som är helt otroliga. Ses senare :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar